Ja tenim tripulació

by poper

“Es busca tripulació per a viatge perillós. Sou baix. Fred intens. Llargs mesos de foscor completa. Perill constant. Retorn segur, dubtós. Honor i reconeixement en cas d’èxit.”

Ernest Shackleton

 

El president Mas en el viatge del poble de Catalunya cap a la independència, demanava una tripulació nombrosa per poder atendre totes les tasques que seran necessàries per a portar a terme l’objectiu. Ho demanava però, havent fet poc cas a una part del poble, desitjós de formar part d’aquesta tripulació, que es veia en dificultats de pujar al vaixell.

En aquest dia a dia que s’ha de gestionar per tal de conduir el vaixell, una part es veia obligada a cercar literalment la subsistència en altres aigües, empesos per contramestres-assessors que, dia a dia també, decidien seguir menjant caviar en les seves cabines, abans de comprar pollastre i alimentar a tota la tripulació.

El president Mas ha aconseguit aquesta tripulació excepcional. El poble al ser preguntat ha respòs i l’hi ha dit que tothom vol formar par d’aquesta tripulació, sense deixar-nos ningú a terra. Que perquè tothom pugui menjar pollastre, alguns han de deixar de menjar caviar. Que tan sols així es pot fer. I tan si podem. És la voluntat del poble. Un nou país per a tothom. Ho volem tot.